Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Filipino vai Filipina tai Pinay vai Pilipina ?

Lisätty 17.11.2015

Mikä ero on sanoilla Filipino ja Filipina?

Entä mikä on Pinay ja miksi jotkut sanovat Pilipina?

Tämä kirjoitus yrittää valottaa Filipino ja Filipina sanojen merkitystä. Tässä kirjoituksessa yritetään myös selittää, mitä tarkoittavat sanat Pinay ja Pilipina.

Filippiineiltä tulee paljon kauniita älykkäitä naisia ja monet miehet valitsevat puolisokseen filippiiniläisen naisen, koska tietävät että filippiiniläisen naisen kanssa tehdyt lapset ovat myös älykkäitä ja kauniita. Mutta miksi englannin kielessä filippiiniläistä naista tarkoittavia sanoja on niin monta ja mitä eroa niillä on? Ehkäpä vain filippiiniläinen nainen pystyisi antamaan täydellisen vastauksen. Jokatapauksessa, tämä kirjoitus yrittää parhaansa mukaan määrittää ja selittää nämä sanat.

 

Filipino

Sanana Filipino ilmaantui ja tuli käyttöön ensimmäisen kerran Filippiinien Espanjan siirtomaa-aikana. Filippiinit olivat Espanjan siirtomaa yli 300 vuotta. Filipino sanalla tarkoitetaan henkilöä, joka on kotoisin filippiineiltä. Suomeksi sana Filipino kääntyisi siis muotoon filippiiniläinen. Filipino sanaa voidaan käyttää filippiiniläisistä miehistä ja naisista, jotka asuvat Filippiineillä tai filippiiniläisistä, jotka asuvat ulkomailla. Toisinsanottuna Filipino on "unisex termi" kaikille filippiiniläisille ja filippiiniläiset juuret omaaville henkilöille.

 

Filipina

Filipina on yleisesti käytössä oleva sana ja hyväksytty virallisesti filippiinien englannissa tarkoittamaan filippiiniläistä naista. Miksi sana Filipino muuttuu muotoon Filipina, johtuu espanjan kielen vaikutuksesta. Espanjan kieli on yleisesti puhuttu kieli Filippiineillä. Espanjan kielessä substantiiveillä on sukupuolet. Tämä tarkoittaa sitä, että espanjan substantiivit ovat joko maskuliinisia tai feminiinisiä. Tyypillisesti espanjan kielessä maskuliiniset substantiivit päättyväät kirjaimeen "O" ja feminiiniset kirjaimeen "A". Tästä johtuen sana Filipina (pääte "a") tarkoittaa erityisesti filippiiniläistä naista.

 

Pilipina

Pilipina sanalla on sama merkitys, kuin sanalla Filipina. Kirjain "F" muuttuu käytössä välillä kirjaimeksi "P", koska monet filippiiniläiset ääntävät F-kirjaimen samalla tavalla "laiskasti", miten jotkut suomalaisetkin. "Laiskasti" äännettynä f-kirjain äännetään Filippiineillä p-kirjaimena.  Perinteisistä filippiiniläisistä aakkosista myös puuttuu kokonaan kirjain "F" ja tagalogin kielellä, joka on yleisesti Filippiineillä puhuttu kieli Filippiinit on Pilipinas. Kuitenkin nykyään modernit filippiiniläiset aakkoset sisältävät myös kirjaimen "F". Modernit filippiiniläiset aakkoset otettiin Filippiineillä käyttöön vuonna 1987.

 

Pinay

Pinay on slangisana, jolla tarkoitetaan filippiiniläistä naista. Muoto Pinoy taas tarkoittaa filippiiniläistä miestä tai filippiiniläistä yleisesti. Ilmiö sanan Pinoy muuttumisessa muotoon Pinay on sama, kuin sanan Filipino muuttumisessa muotoon Filipina. Joillekkin filippiiniläisille sanat Pinoy ja Pinay saattavat tuntua halventavilta. Pinoy sanana ilmestyi käyttöön 1900-luvun alussa, jolloin filippiineillä sijoitettuna olleet amerikkalaiset sotilaat alkoivat käyttämään filippiiniläisistä halventavaa termiä Pinoy.

Tänä päivänä Pinoy ja Pinay ovat kuitenkin menettäneet halventavaa merkitystään ja ovat myös filippiiniläisten itsensä käyttämiä sanoja. Sanoilla Pinoy ja Pinay tarkoitetaan nykyään yleisesti filippiiniläistä syntyperää olevia ihmisiä. Mainittavan arvoista on, että Filippiiniläiset versiot televisio-ohjelmista Big Brother ja Idols on nimetty Pinoy Big Brother ja Pinoy Idol.

 

Haluatko tutustua suomalaista miestä etsiviin filippiiniläisiin naisiin?

Tiesitkö, että ylläpidämme deittiyheisöjä yhdessä yheistyökumppanin kanssa?

Deittiyheisömme on suunniteltu auttamaan sinua erityisesti suomalaista miestä etsivien ulkomaalaisten naisten löytämisessä. Monet filippiiniläiset naiset ovat jo littyneet deittiyheisöihimme. Liity sinäkin ja tutustu suomalaista miestä etsiviin filippiiniläisiin naisiin klikkaamalla tämän kirjoituksen alapuolella olevia linkkejä. Tai mene tästä www.foreigndatingforum.com.

Voit myös katsoa kaikki luotettavat deittisivustot tästä linkistä.

 

Ps. Jos olet filippiniläinen nainen ja haluat lisätä kirjoitukseen jotain, voit ottaa meihin kätevästi yhteyttä Facebook sivumme kautta osoitteessa Facebook.com/foreigndatingfi

 

OLE MUKANA MIESASIA